Selecteer een pagina

Onze wereld lijkt steeds meer één groot dorp te worden waarin alles samenkomt en de relatieve afstanden steeds kleiner worden. Een belletje naar een familielid aan de andere kant van de wereld is zo gepleegd en de buitenlandse keuken vindt steeds meer zijn plek in de Nederlandse straten. Niet alleen in fysieke restaurants vind je steeds meer voedsel vanuit het buitenland, ook via internet kun je eenvoudig en snel buitenlands voedsel bestellen. De Nederlandse keuken is de laatste jaren dus flink uitgebreid met allerlei gerechten die afkomstig zijn vanuit het buitenland. In dit blog noemen we de lekkerste buitenlandse gerechten en helpen we je om jouw eetpatroon te verrijken.

Sushi

Eén van de populairste buitenlandse gerechten in Nederland is sushi. Dit op vis en rijst gebaseerde gerecht, kent vele varianten en wordt traditioneel gegeten met stokjes in plaats van mes en vork. Met name de grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag kennen enorme hoeveelheden aan sushirestaurants. Naast vele mensen die de knusse restaurantjes opzoeken, zijn er ook veel mensen die sushi bestellen in Amsterdam en andere steden.

Masala Dosa

Dit Zuid-Indiase gerecht zit vol met geurige geuren en unieke smaken. De dosa is een zeer dunne crêpe die gemaakt is van rijst, die vervolgens gevuld is met gekruide aardappelen, groenten en uien. Dit gerecht is vaak bedekt met kokosnootchutney of een verscheidenheid aan chutney opties, waaronder chili, mint en koriander. Indiase straten staan vol met kraampjes en verkopers die deze traditionele Indiase maaltijd aanbieden.

Pad Thai

Pad Thai is een kenmerkend gerecht van Bangkok straatvoedsel en wordt verkocht in kleine Thaise dorpen. Recepten voor Pad Thai variëren, maar er is bijna altijd een basis van roergebakken rijstnoedels, een royale besprenkeling van gebrokkelde pinda’s en een vleugje limoensap om een extra bite mee te geven. De toevoeging van een snel roerei en een hoopje verse taugé maken ook deel uit van de meeste versies van het gerecht. Hoewel een combinatie van garnalen en tofu traditioneel is, kun je ook kippendijen gebruiken in plaats van de garnalen, of gewoon groente en tofu voor een vegetarische versie.

Taco’s

Taco’s zijn afkomstig uit Mexico en staat bekend als echt ‘streetfood’. Het zijn verse, handgemaakte tortilla’s die zijn gevuld met kleine brokjes gegrild rundvlees gewreven in olie en zeezout. De vulling van een taco kun je geheel naar wens bepalen. Toch zijn er verschillende veel gebruikte ingrediënten zoals guacamole, salsa, uien, koriander of andere ingrediënten naar wens. Taco’s zijn niet alleen geschikt als avondeten, maar ook een goede maaltijd om je lunch te vullen.