Passion carp

Karpervissen doe je zo

Karpervissen doe je zo

Geplaatst op

Vissen, de één vindt het fantastisch, de ander vindt het helemaal niets. Gooi jij regelmatig een hengeltje uit en wil je je iets meer gaan richten op het vangen van bijzondere vissen? Dan is karpervissen iets voor jou. Vissen op karper is een hele uitdaging, omdat karpers zich niet makkelijk laten vangen. Hierdoor is karpervissen een spannende en razend populaire sport. Om een karper te vinden zijn een aantal dingen van groot belang. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Het vinden van een goede plaats om te vissen

Om een karper te kunnen vinden is het belangrijk om te vissen op de juiste plaats. Karpers kunnen overleven in allerlei wateren, omdat ze zich snel kunnen aanpassen, maar bevinden zich over het algemeen het liefst in stilstaand tot langzaam stromend water. Ze geven daarnaast de voorkeur aan een zachte bodem. In Nederland zwemmen karpers vrijwel in alle wateren. Karpers zoeken vaak beschutte plekken op, zoals rietkragen, duikers, bruggen en sluizen, omdat ze zich daar veiliger voelen. Door op deze plaatsen te vissen is de kans groter dat je een karper vangt.

Vormen van vissen op karper

Er zijn verschillende manieren om op karper te vissen. Zo kun je ervoor kiezen om statisch te vissen. Statisch vissen houdt in dat je meerdere hengels hebt en gebruik maakt van beetmelders en loodmontages. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor penvissen. Penvissen houdt in dat je vist met één hengel met dobber. Met deze hengel vis je op verschillende plekken. Omdat je met penvissen echt op zoek gaat naar de vis is vooraf voeren minder noodzakelijk. Penvissen is de meest actieve vorm van karpervissen. De laatste manier om karpers te vangen is door gebruik te maken van oppervlaktevissen. Op warme zomerdagen zwemmen karpers soms aan de oppervlakte. Je kunt de karpers dan vangen met drijvend aas. Deze vorm van karpervissen is helaas zeer afhankelijk van het weer en daarom niet altijd mogelijk.

Het belang van goed voer

Wil je er zeker van zijn dat je een karper vangt? Dan is goed voer van groot belang. Het is mogelijk om karpers te vangen met brood of honden- of kattenbrokken, maar dit heeft niet altijd resultaat. Door op karpers te vissen met boilies wordt de kans dat je een karper vangt aanzienlijk groter. Boilies zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren en smaken en geven een sterke geur af, die de karpers aantrekt. Zeker weten dat je karpers vangt? Dan zijn boilies onmisbaar. Boilies kopen doe je tegenwoordig bovendien gemakkelijk online. Door jouw boilies online te kopen hoef je niet op zoek naar een speciaalzaak bij jou in de buurt en profiteer je bovendien van groothandelprijzen, waardoor het karpervissen nóg leuker wordt.

Gerelateerde berichten

Wat heb je nodig tijdens het vissen?

Ben je van plan om voor het eerst te gaan vissen? Je moet dan alle apparatuur goed voorbereiden. Omdat het je eerste ervaring is, weet je misschien...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden