Selecteer een pagina

Karpervissen in natuurgebieden klinkt prachtig. Genieten van de prachtige en ongerepte natuur terwijl je lekker je hengel uitwerpt. Maar mag je zomaar vissen in een natuurgebied? Het laatste wat de visliefhebber wil, is het habitat van de vis verpesten. Verdiep je dus goed in de regels en hou je aan de gestelde voorwaarden.

Regels per natuurgebied

De regels omtrent vissen verschillen per natuurgebied. In de VISplanner (app en www.visplanner.nl) en de Gezamenlijke Lijst van Viswateren staan de voorwaarden vermeld. Controleer dus goed aan welke voorwaarden je moet voldoen en welke vispas je moet hebben.

Respect voor de natuur

Als vissers respecteren we de natuur en met respect voor de natuur moet vissen in een beschermd gebied prima kunnen. We zien namelijk ook wel eens activiteiten waar wij onze vraagtekens bij hebben. Onderstaande foto is namelijk genomen in Natuurgebied Pampushout.

Menig vis zal meer geschrokken zijn van deze bijzondere verschijning dan dat ze last hebben van de gemiddelde visser. Als mannen in zwarte wetsuits met manden boven hun hoofd door het water mogen banjeren, dan mag de visliefhebber heus een hengeltje uitwerpen.

Onze favoriete visstek

Je mag dus onder bepaalde voorwaarden in natuurgebieden vissen. Maar wat is een mooi natuurgebied om dit te doen? Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen voorkeur. Wij vinden het ook wel leuk als we op een historische visplek mogen vissen. Hierdoor genieten we niet alleen van de prachtige natuur, maar krijgen we ook het gevoel dat we deel uitmaken van de rijke visgeschiedenis van ons land. Wij gaan daarom graag vissen in Schokland:

  • UNESCO Werelderfgoed
  • Prachtige natuur
  • Rijke vishistorie

Wat wil je nog meer? Bekijk wel eerst even de VISplanner om te beoordelen of jouw vispas en vismethodes toegestaan zijn in een bepaald gebied.