Passion carp

Vissen en hiken: wat een gaaf avontuur!

Vissen en hiken: wat een gaaf avontuur!

Geplaatst op

In deze blog willen we je graag meer vertellen over de verschillende zaken die je moet overwegen wanneer je een eind gaat hiken en vissen. Zin in een beetje inspiratie? Lees dan snel verder en doe je voordeel met de verschillende tips die we je in deze blog geven. Have fun! 

Plannen maken, route bepalen

Als je begin- en eindpunt hetzelfde zijn, hoef je alleen de route naar de startplaats te bepalen. Als je een auto hebt, is dat makkelijk. Zelfs als je geen auto hebt, kun je waarschijnlijk een Uber, taxi of bus naar de trailhead nemen. Hoewel dat natuurlijk wel een beetje een cheat code is volgens sommige diehard hikers. Kijk ook eens op internet of er lokale trail angels zijn die je misschien een lift kunnen geven.

Point-to-Point structuur 

Als je route van punt naar punt loopt, wat betekent dat hij op een andere plek begint en eindigt, moet je uitzoeken hoe je weer terugkomt waar je bent begonnen. Misschien kun je daarheen liften. Als je dat niet kunt, moet je ook regelen hoe je terugkomt.

Als je een reis in het buitenland maakt, moet je nog meer plannen. Boek een vlucht, of zoek bussen en treinen naar de dichtstbijzijnde stad. Van daaruit moet je uitzoeken hoe je bij de trailhead komt.

Begrijp regelgeving en vergunningen

Kijk op de website van het desbetreffende agentschap voor natuurbeheer of er vergunningen nodig zijn voor de plek waar je naartoe wilt. Het kan zijn dat je je plan moet aanpassen als je niet vroeg genoeg vergunningen aanvraagt. Controleer of er geen afsluitingen zijn op de plek waar je naartoe gaat. En controleer of er andere speciale vereisten zijn voor het backpacken op je bestemming. Als je in een opvangcentrum of op een camping verblijft, moet je misschien ook een reservering maken. Snel jezelf ook nog even de volgende vragen: 

  • Is het gebied open voor overnachting?
  • Moet je reserveren om te overnachten?
  • Is er parkeergelegenheid?
  • Andere vergunningen? Om een vuur te maken, een berenblik nodig, etc? Natuurlijk zijn de dingen in Nederland een beetje anders dan in Amerika bijvoorbeeld. Zo hebben we hier geen beren. Het is echter wel belangrijk om visvergunningen en dergelijke in orde te hebben. 
  • Wanneer vissen een onderdeel van de hike gaat worden, dan is het belangrijk om van te voren alle benodigdheden te controleren. 
  • Tijdens een hike is het heel fijn als je goede schoenen hebt. Gedegen wandelschoenen kopen is dan ook zeker geen overbodige luxe. 

Neem eens een kijkje op ronaldadventureshop.nl. Er gaat een wereld voor je open. 

Gerelateerde berichten

Ontdek de beste leuke activiteiten op Ibiza

Ibiza staat wereldwijd bekend om zijn bruisende sfeer, prachtige stranden en levendige nachtleven. Maar het eiland heeft nog veel meer te bieden dan...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden